Nieuws.jpg

Cafe de locomotief wordt een museum

Café de Locomotief wordt vanaf zaterdag een museum. De eigenaar Marc Hesselmans heeft naar lang wikken en wegen hier toe besloten. Het is niet meer van deze tijd dat een café bestaansrecht heeft. Dit heeft de corona pandemie en het beleid hierop wel duidelijk gemaakt de afgelopen 2 jaar. De enige manier om de nostalgie van een café te waarborgen is dan ook om er een museum van te maken.

Afgelopen weken is er in het diepste geheim gewerkt om de huiskamer van Venlo om te toveren naar een plek waar mensen de nostalgie van vroeger kunnen proeven. Dit is gebeurd met hulp van diverse conservatoren van diverse musea in de regio Limburg.

Museum de Locomotief gaat de komende maanden thematisch een aantal tentoonstellingen samen stellen. De eerste tentoonstelling zal het thema hebben Vastelaovend in de Casa Loco. Tijdens deze tentoonstelling zal het nummer van Minsekinder Casa Loco regelmatig door de oude speakers van het museum te horen zijn. Pronkstuk van deze tentoonstelling zal een stuk bar zijn waar hoogheid Lex Uiting zijn toenmalige onderdanen heeft toegezongen.

Het nieuwe museum opent a.s zaterdag voor het eerst zijn deuren. De openingstijden zijn van 10:00 uur tot 17:00 uur. Elk uur wordt er voor een beperkt aantal mensen een rondleiding gegeven. Aanmelden hiervoor kan via het algemene mailadres directie @locomotief.nl. Mensen met een museum jaarpas of CJP pas hebben gratis toegang.

Bron: Marc Hesselmans

Meyer Horeca Groep

Horeca exploitatie

Meyer Horeca Groep
Horeca Exploitatie

Pottenbakkerstraat 30
4871 EP Etten-Leur

Stuur ons een bericht

*
*
*