Nieuws.jpg

Horeca over slecht terrasweer:

'Publiek snapt het niet als je de volgende dag dicht bent'

Voor de komende dagen, met uitzondering van zaterdag, is het in bijna heel het land nat en bewolkt. Dat leidt tot teleurstelling onder horecaondernemers. Na de ‘feestelijke’ heropening van woensdag waren de terrassen een dag later weer grotendeels leeg.

Hermann Hell (veertien horecazaken waarvan acht in Rotterdam) verdiende woensdag de gemaakte kosten nog terug, maar een dag later is open zijn duurder dan gesloten blijven. ‘Ik kan mijn personeel niet last minute afbellen, en bovendien snapt je publiek het niet meer als je de ene dag open bent en de andere weer dicht.’ Dus ging het terras om 12.00 uur weer open, voor de tweede opeenvolgende dag na bijna een half jaar sluiting. ‘Er valt nog wel wat op te ruimen, maar verder is dit letterlijk en figuurlijk een donkere dag’, zucht Hells.

DEKENTJE EN ONDER DE PARASOL

Maarten Hinloopen (acht horecazaken in Den Haag) maakte ook woensdag, toen zijn terrassen bijna maximaal waren bezet, verlies. Een dag later zit slechts een enkeling op zijn terrassen, met een dekentje onder de parasol. Het is onmogelijk om met alle beperkingen winst te maken, zegt Hinloopen. ‘Dit is vrij zinloos. En niemand die me kan uitleggen waarom we mensen ’s ochtends geen koffie mogen serveren voor bij de krant.

 

OVERDEKT EN VERWARMD

Van Laurens Meijer (vijftig horecazaken door heel Nederland) is maar één terras goed bezet: ‘De Drie Gezusters in Groningen, dat is overdekt en verwarmd’. Verder beleeft Meyer donderdag als een ‘deceptie’, na het ‘feestje’ van woensdag. Hij hoopt op een snellere vaccinatiecampagne, zegt Meijer, die als zestiger nog wacht op zijn eerste prik. ‘Maar volgens mij mislukken alle plannen van De Jonge.’

 

‘WE WONEN IN NEDERLAND, NIET IN SPANJE’

Won Yip is gelaten over de weersomstandigheden. ‘We wonen in Nederland, niet in Spanje. Het is wat het is’, zegt de ondernemer. De heropening van de terrassen is volgens Yip ‘enkel voor de moraal’. ‘Of het nou mooi of slecht weer is, deze versoepelingen hebben geen enkel economisch nut voor horecaondernemers. Wat mij betreft steekt het kabinet meer aandacht in vaccineren dan in versoepelen.’

Bron: Misset Horeca

Meyer beheer b.v.

Horeca exploitatie & vastgoed

Meyer Beheer B.V.
Horeca Exploitatie & Vastgoed

Pottenbakkerstraat 30
4871 EP Etten-Leur