Knipsel.JPG

Bredaas café wordt 'azc' want 'iedereen is gelijk met carnaval'

Het is weer bijna carnaval in het zuiden van het land. En dat betekent verkleden. Niet alleen voor individuen, maar ook het Boerke Verschuren Café in Breda verandert van identiteit. Het wordt tot het einde van carnaval een azc: een Alaaf Zeggers Centrum.

Het is een jaarlijks terugkerend fenomeen bij het café aan de Ginnekenmarkt in Breda: rond carnaval wordt de gevel omgebouwd tot iets opvallends en ludieks. Eerder in de coronatijd werd dit al eens Carnaval Testival, verwijzend naar de teststraat van de GGD.

Dit jaar kozen de caféhouders dus voor een azc. 'Met carnaval heeft iedereen dezelfde status', prijkt op de gevel. En 'Hier is iedereen gewoon welkom'.

Eigenaar Johan de Vos zegt tegen RTL Nieuws ieder jaar een kwinkslag op een actueel thema te willen maken. "We willen een verwijzing naar iets wat speelt, maar het dan ietsjes luchtiger maken. Dit jaar was dat de spreidingswet." 

"Er is een hoop gedoe in Nederland over de opvang van asielzoekers en de overvolle asielzoekerscentra. Het moet af en toe een beetje schuren. Dat is het mooie aan carnaval: iedereen is gelijk, je kan dingen op de hak nemen die normaal uiterst gevoelig liggen. Vorig jaar hadden we als thema de One Alaaf band in plaats van de one love band."

BRON: RTL Nieuws

Meyer Horeca Groep

Horeca exploitatie & vastgoed

Meyer Horeca Groep 
Horeca Exploitatie 

Pottenbakkerstraat 30
4871 EP Etten-Leur

Stuur ons een bericht

*
*
*