Nieuws.jpg

Moeke Enschede vergroot restaurant en vernieuwt terras

Grand Café Moeke Enschede heeft de bovenste verdieping van het restaurant geopend, waardoor het aantal zitplaatsen is verdubbeld. Ook het terras is verdubbeld naar 210 zitplaatsen en is geschikt voor alle weersomstandigheden.

 

Moeke Enschede is een formule van grand-cafés van Laurens Meijer en zit naast Enschede ook in Nijkerk, Rhenen, Delft en Ginneken.

MOEKE ENSCHEDE

Voor de deur van Moeke Enschede ligt een ruim terras. Het zonnige terras is verdubbeld naar zo’n 210 zitplaatsen en is geschikt voor alle weersomstandigheden. Het is overdekt met parasols en een grote luifel, er is terrasverwarming en verlichting in de parasols waardoor je ook in de avonduren lekker kunt blijven zitten.

Ook nieuw is het comfortabele en gevarieerde meubilair: relaxte stoelen en banken met hoge én lage tafels. Een grote, gezellige terrastafel biedt plek voor groepen van maximaal zestien personen.

Alle gerechten uit het restaurant zijn op het terras te bestellen, dus de kaart blijft even groot en gevarieerd. Ook zijn er verschillende activiteiten op het terras, zoals live muziek op zondagmiddag.

 

UITBREIDING CAFÉ

De onlangs geopende bovenverdieping is even groot als de benedenruimte, waardoor het aantal gasten bij Moeke Enschede bijna is verdubbeld. In het midden van de bovenverdieping is een centrale bar gebouwd waar gasten kunnen plaatsnemen voor lunch, diner of borrel.

Ook is er een aparte zaal gerealiseerd voor zo’n dertig personen die is af te huren voor borrels, privé diners of vergaderingen. Tevens is er in het weekend regelmatig live muziek, Moekes Pub Quiz of andere thema-avonden.

 

OVER MOEKE

Moeke betekent ‘moeder’ in het Brabants. Op de kaart staan diverse gerechten voor lunch en diner en maar liefst zestig soorten bier, waaronder Moekes Blond, gebrouwen door Moekes eigen medewerkers in de Bax Brouwerij.

 

WIE IS LAURENS MEIJER?

Laurens Meijer (58) groeit op in Leeuwarden, als kind van een machinebankwerker en een huisvrouw. Na de middelbare school gaat hij werken als kelner op de boot naar Vlieland en in cafés in Leeuwarden. De jonge Meijer is een fanatieke windsurfer. Begin jaren tachtig importeert hij windsurf-spullen en laat een eigen merk surfplank bouwen. Hij verhuist naar Breda en verkoopt zijn windsurfhandel. Met de opbrengst koopt hij, samen met zijn broer Gerrit, zijn eerste cafés. Meijer is dan 26. Begin jaren negentig koopt hij een grote Bredase disco, de Graanbeurs. In de jaren daarna groeit Meijer uit tot een van de grootste Nederlandse verpachters. In maart 2017 koopt hij op de Grote Markt in Groningen het iconische Drie Gezusters. Anno 2018 vallen onder zijn bedrijf Meyer Beheer zo’n veertig horecabedrijven, met een omzet van een kleine 50 miljoen. Daarvan is driekwart verpacht. Meyer houdt van snelle sporten. Zijn hobby’s zijn rally rijden, autoracen en paragliden. Meijer maakt onderdeel uit van de hoofdjury van de Cafe Top 100.

Bron: Misset Horeca / cafe nieuws

Meyer beheer b.v.

Horeca exploitatie & vastgoed

Meyer Beheer B.V.
Horeca Exploitatie & Vastgoed

Pottenbakkerstraat 30
4871 EP Etten-Leur

Stuur ons een bericht

U bent al geverifieerd.
Moment geduld...