Nieuws.jpg

Moeke uit Enschede en Pelle's uit Deurningen hoog in landelijke café top 100

ENSCHEDE/DEURNINGEN – De horecagelegenheden Moeke (Enschede) en Pelle’s (Deurningen) hebben het tot de Nederlandse Café Top 100 geschopt. Het Enschedese café-restaurant is vanuit het niets binnengekomen op de 13e plaats. Pelle’s is ook flink gestegen; van de 52e plek in 2018 naar de 14e plaats in de lijst van dit jaar.

„Geweldig! En dat terwijl we net ongeveer 1,5 jaar open zijn”, joelt bedrijfsleider Joyce Teunissen van Moeke. Ze is in Nijkerk, waar de lijst net bekendgemaakt is. „De sfeer, ons eten en drinken en de bediening, ze vonden het allemaal hartstikke goed tijdens de jurybezoeken. Dat hebben we met elkaar toch mooi voor elkaar gekregen.”

Bij Moeke, onderdeel van een landelijk concept met vijf vestigingen, werken ongeveer 45 mensen. „Reken maar dat we straks nog even een feestje gaan vieren, als we terug in Enschede zijn”, zegt Teunissen.

Misset Horeca

De toplijst wordt jaarlijks in elkaar gedraaid door multimedia- en nieuwsplatform Misset Horeca. Elk jaar stuurt Misset Horeca anonieme vakjuryleden naar steden en dorpen om de cafés op verschillende punten te beoordelen. De juryleden nemen altijd wat te drinken en te eten. De beste 125 horecagelegenheden gaan door naar de volgende ronde. In die ronde krijgen de cafés opnieuw bezoek, maar dan van mystery guests. Zij beoordelen de ondernemingen opnieuw op dezelfde onderdelen, maar dan vanuit het oogpunt van de gast.

 

Sijf

De Café Top 100 wordt dit jaar aangevoerd door het Rotterdamse Sijf, gevolgd door Tapperie de Gats uit Sittard en de eveneens Rotterdamse Bierboutique.

 

Verdubbeld

De hoeveelheid Twentse horeca in de lijst is ten opzichte van 2018 verdubbeld. Toen stond enkel Pelle’s uit Deurningen op een verdienstelijke 52e plek. De stijging van het café uit Deurningen en de lekkere binnenkomer van Moeke zijn overigens net niet genoeg voor de provinciale winst. Die eer gaat naar De Hete Brij te Zwolle.

Bron: Tubantia / Artikel Jeroen de Kleine

Meyer beheer b.v.

Horeca exploitatie & vastgoed

Meyer Beheer B.V.
Horeca Exploitatie & Vastgoed

Pottenbakkerstraat 30
4871 EP Etten-Leur