Nieuws.jpg

'Het oude gevoel van de Spock is weer terug'

BREDA – Gevestigde namen als Tiësto en Funkerman kenden er hun dj vuurdoop. De Spock was lange tijd dé housetempel van Breda. Na een mindere periode lijken de gloriedagen te zijn teruggekeerd. “Het oude gevoel van de Spock is weer terug.”

”Mijn generatie, de veertigers die de beginperiode hebben meegemaakt, praten nog steeds over de Spock”, aldus Raymond Elzerman, uitbater van De Graanbeurs. ”Spock was toen zo uniek en vooruitstrevend. Daar is een gevoel uit ontstaan waar mijn generatie nog steeds met aan terugdenkt.”

Het zaaltje in het pand waar ook De Graanbeurs zit werd een poos geleden in een nieuw jasje gestoken. Programmeur Billy Zomerdijk vertelt: ”We zijn met een paar jonge gasten begonnen met de insteek: ‘Laten we die Spock weer maken wat het was”’. Er werd een nieuwe dj-booth gebouwd, het lichtplan werd aangepast en het geluid verbeterd. En de zaal kreeg een flinke lik verf.

”We krijgen mailtjes binnen van dj’s van nu die vragen of ze een all nighter bij ons mogen draaien. Dj’s die normaal voor duizenden mensen spelen, willen gewoon lekker een keer voor 150 man in de Spock draaien. Van dj’s tot aan organisaties in Breda, iedereen is enthousiast. Daar krijgen wij gewoon kippenvel van.”

Elke vrijdagavond staat de club de zaal vol onder de noemer Club Spock. Het is voor Zomerdijk en Elzerman de bevestiging dat het weer lekker gaat met de Spock. ”Ik loop daar al 25 jaar rond”, vertelt Elzerman, ”en ik kan zeggen dat het oude gevoel weer terug is.”

Bron: BN de Stem

Meyer beheer b.v.

Horeca exploitatie & vastgoed

Meyer Beheer B.V.
Horeca Exploitatie & Vastgoed

Pottenbakkerstraat 30
4871 EP Etten-Leur